Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, November 2, 2015

Apa yang ada je la....

 Lunch hari sabtu lepas.... bila hari sabtu pun kena keja, so tukang masak ni puas pk apa yang nak dimasak...selongkar fridge, tengok la apa yang ada... apa yang boleh dijadikan kombinasi, jadilah chicken chop dengan apa yang ada sebagai dayang pengiring.. even bread crumbs pun buat sendiri dengan roti gardenia tu... just toast the bread n blend, jadi la sudah bread crumbs... untuk 4pc boneless drumstick kak rose guna 6 keping toast. mudahkan. cuma kena sediakan sos blackpepper n ayam nya... n gorengkan fries...

black pepper sauce... guna resepi dan gambar yang sama kak rose buat dulu kat sini....

 my simple coleslaw, just cabbage n carrot+mayonnaise, siap sudah...

crumb the chicken meat with cornflour+egg+breadcrumbs n deep fry... gorengkan fries. gaulkan semua coleslaw n everything are ready untuk santapan...Alhamdullilah dengan rezkiNya.

1 comment:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Biru mata hitam ku..
- bismillah..