Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, September 4, 2014

Setelah bercuti....

Asalamualaikum kawan2 semua.... harap semua sihat dan bahagia didalam lindungan Nya, Insya Allah. dan untuk sihat kita kena lah jaga diri sendiri.... ya lah kalau sendiri tak jaga sapa pulak nak tolong jagakan diri kita kan... dan cara kak rose orang tua2 nak jaga kesihatan diri cumalah berjalan laju brisk walk yang bagai lenggang kangkung mak limah dipagi2 hari. masa bulan Ramadhan tu mmg x jalan langsung dan bila raya pulak kena demam selsema bagai, so mmg dua bulan jugak lah kak rose tinggalkan aktiviti brisk walk ni... baru minggu ni kak rose paksa diri stat nak jalan balik...

dan yang ni pun memang kak rose berhenti makan sejak bulan puasa lagi... x lalu la pulak nak makan ni masa puasa tu, so sekarang sendiri mau ingat la untuk kurangkan kolesterol yang jahat tu... last reading LDL cholesterol kak rose ialah 3.31mmol/L.... instead of yg supposed to be cuma 2.58... dan susu omega + oat ni harap boleh kurangkan ldl yang jahat tu sebelum g buat blood test lagi pada bulan depan.... harap sangat reading tu akan jadi lebih baik dengan bantuan susu n oat ni...

bekpes pagi ni....oats n susu omega. tapi kan.... ok ker makan oat dengan serunding daging? sllu makan dengan kismis or just plain cam tu jer, tapi ari ni nampak pulak serunding daging ni.... mata yang jahat atau tekak yang nak makan sedap2 jer?

1 comment:

DYatie said...

Yt masih lagi memilih bersarapan dgn makanan berat. Bila tah nak sarap yg sihat2.