Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, September 20, 2014

Lunch tadi....

salam hujung minggu ya kawan2.... bila ade pelanggan, maka dapur kak rose pun beroperasi... anak dan ayahnya ade dirumah, jadi mamanya pun merajinkan diri memasak. selalu tu sorang jer kat rumah, beria memasak pun tak de sapa nak makan... tu yang bertambah2 vitamin m bertepek kat dalam diri jadinya!.....camner nak buangkan nya pun tak tahu lah....tapi bila diaorang ade jadi bersemangat pulak nak memasak.... ikan siakap tiga rasa, kerabu mangga, dan sayur campur apa yang ade dalam fridge... lepas lunch n solat zohor terus g antar kereta untuk service diglenmarie.

actually ari ni ade jemputan kenduri, tapi punyalah kak rose lupa sehinggalah adik tepon tanya dah sampai ke belum? kak rose pun tertanya2 sampai kemana? hey!!! tak g kenduri ker? ya Allah pelupanya kak rose ni kan, dan masa tu pulak kak rose n asben baru jer sampai kat Honda Service Center di Glenmarie untuk service si silver tu.... maklumlah minggu depan akan travel ke JB n next week pulak ke Kelantan untuk berhari raya kat rumah MIL.  ingatkan tengah bulan camni x la ramai orang, tapi sangkaan kak rose mmg meleset  dan jenuh jugak menunggu walaupun dengan appoinment.... dan akhirnya kenduri pun x dapat nak menghadirkan diri.... mohon ampun banyak2 ya Pak Ucu.
 sayur campur dengan apa yang ade dalam peti sejuk.... suma kasi taruk dalam n stir fry. siap!

Alhamdullilah kenyang sudah dengan lauk simple camni... dan petang ni vegetables fritters dan siap untuk dingap cicah dengan home made chilli sauce. kumpul lemak la pulak!

9 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Tak pe kakrose, nanti boleh ajak en papa Dan busu gi jogging.. dah mkn berjemaah.. buang lemak pun berjemaah juga ehe ;)

Bicara Kak Noor said...

assalam kakrose, nak semua nya tu nampak selera sangat lah, kenapa lah saya jauh sngt dgn kakrose ni heee sibuk2 jga cucu baik dtg sini dpt makan sedap heee kann kan

Bicara Kak Noor said...

assalam kakrose, nak semua nya tu nampak selera sangat lah, kenapa lah saya jauh sngt dgn kakrose ni heee sibuk2 jga cucu baik dtg sini dpt makan sedap heee kann kan

Kak Rose said...

yati, derang berdua tu x de nya nak berjogging dgn mamanya.... lambat, katanya!

Kak Rose said...

Waalaikumsalam Noor, masak main belasah apa yang ade tu yang sedapnya kan...

Iman mana boleh tinggal, nnti majuk lagi pulak kang!

mama arif said...

assalam kak rose, sedapnya masakan. nanti nak try masak mcam ni...thanks for sharing.

Aziela said...

Salam Kak Rose. Macam ni simple ke? Hehehehehe..... Super sedap jer nampaknya tu.

Kak Rose said...

sama-sama mama arif

Kak Rose said...

Aziela, simple n sedap. bertambah2 nasik!