Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, November 14, 2012

Jom sarapan...

 Salam dan selamat pagi .... happy deepavali dan salam Maal Hijrah juga buat semua. ramai yang bercuti panjang sempena dua hari public holiday yang jatuh back to back ni kan... sementelah anak2 pun dah mula bercuti, sakan lah bercuti2 ya... apa sarapan yang disediakan untuk keluarga ari ni? meh join kak rose bekpes dengan berger sempoi2 ni...

 dah la malas nak ber brisk walk tapi bekpes bukan main lagi kan.... walaupun hati sangat geram sbb menda nih!

ade ke pagi2 dah terima messej cam ni? dah la janji x serupa bikin, hari ni cam ni pulak jadinya! sebenarnya ni dah hari ke 3 nak sipakan built-in cabinet untuk ketiga2 bedromm tu.... dah la buat serentak ditiga2 bilik pas tu suka suki je x datang kan... mana x hanginnya, 1st day janji datang pukul 10, tp 11.30 baru muncul.... hari kedua pulak janji "pukul 9 mari, kakak" lagi hampeh dekat pukul 12 baru nampak bayang, tu pun cuma hantar barang2 jer pas tu entah kemana hilang, bila called dia kata "sekijap mari" tp sampai pukul 2 x datang2, kak rose pun terus cancelled, tutup pintu g ronda shopping2 kat KL ....

dan tu diah! hari ketiga terus mintak maaf x dapat datang!!!!! grrrrrrr. nak marah bos dia lagi x guna. masuk rumah orang pun x reti nak bagi salam.... kita duk tercongok kat depan, dia main redah masuk jer, sampai kita pulak kena tanya.... "maaf u ni siapa?" adoyai la!!!!!

8 comments:

JaSSNaNi said...

haiii.. main masuk rumah org macam tu je.. dah lawan tokey sungguh tu kak.. aduyaiii... macam2 perangai org skrg.. kena banyak berhati2..

pB said...

nak tolong melayu ...

tapi kita lak yang asyik sakit hati

Naz / Nadz COSK said...

Assallamualaikum kak Rose..

Tensionnnnnnn baca citer akak ni tau! Sbb naz pun tgh terkena gak ni... Lebih kurang sama perangai.. tapi kak Rose, please believe me...Naz kena dah tahap nak jumpa lawyer dah ni kak...huhuhuuu...

Bicara Kak Noor said...

salam kak Rose
alahai sakitttttttt hati kak noor dengar jugak, janji melayu mmg macam tu disini pun sama jugak baru sejuk sikit sbb dah ada internet haaa, opppss lupa lah pulak roti sedap macam sama je dgn akak nya bekfes hari ni hee

Kak Rose said...

Nani, mmg kak rose pun terperanjat bila dia terus jer masuk rumah... nasib baik ada anak bujang kak rose ni... mcm x de etiquette nak masuk rumah orang kan

Kak Rose said...

pB, mmg betul sangat tu! ni la yg buat kak rose pk banyak kali untuk apa2 pun next project!

Kak Rose said...

Waalaikumsalam Naz,

wah lagi gempak tu sampai ke lawyer bagai! bagi tau kat hubby, soh sabar je dulu... kita yg ngadap menda ni, tahap kesabaran pun dah sampai ke ujung2 dah ni!

Kak Rose said...

Noor, bak kata orang sbb nila setitik, orang anggap semua melayu cam tu kan... buat sakit hati jer.

baik la makan yg sedap2 untuk hiburkan hati... bege sempoi2 pun sedap gak kan... he he he sama bekpes kita ya?