Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, November 10, 2012

15 ringgit sapu bersih, kaka

 salam hujung minggu semua.... xtvt hujung minggu nak kemas2 rumah la kononnya... dek kerana tangan yg x leh nak wat keja rumput dilaman sekangkang kera ni pun bukan main tebal tumbuh menghijaunya... panggil la bangla yg dok tanya nak potong rumput tak ni? bila tanya harga, dia kata 15 ringgit n sapu bersih suma. kira ok la tu kan, rumput bukan luas mana pun.... x sampai 5minit mesin dah abes pun keja. pas tu dia kaut pakai cakar tu jer, kumpul kat tepi laman dan dia kata:-
Kaka, sudah siap!
kak rose pun kuor tengok,  ai! kata sapu bersih?
bersih suda, tp kaka x da kasi plastik?
plastik apa pulak?
mau isi itu rumput la!
la.... kak rose ingatkan bila dia kata sapu bersih tu siap dengan buang sampah rumput tu jugak, rupanya cuma sapu ketepi jer.... plastik sampah pun kita kena siapkan sendiri!

ni lepas kak rose bagi plastik sampah dan soh incik hubby interfere, soh dia sapu kasi bersih2. macam marah jer nak buat tu.... last2 kita jugak yg nak kena sapu bersihkan sendiri! bangla, bangla!

5 comments:

Amie said...

he he he hehh....

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

suami sy selalu call bangla utk bersihkan laman sekangkang cicit kera, samalah regenya, RM15 sapu bersih, tapi memang bersih dia buat dari dalam pagar sampai luar pagar..

Uncle Lee said...

Hello Kak Rose, I couldn't help smiling at your this experience. But really nice see your green garden, and plants. Nice garden you have, and love that banana tree.

We here have landscape contractors who offer their services to mow the garden, getting rid of all the fallen autumn leaves, shovel snow, whatever, but they come complete, include plastic bags for the autumn leaves.

This fellow does not know how to do his business.
As you would certainly not recommend him to your neighbours or friends.

Have a nice weekend, kak Rose, simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

Kengkawan said...

lebih kurang dengan pengalaman kita kak.

hujung rumput je yg dia potong. dia cakap takut terkena batu n pecahkan cermin.

RM20. tobat x mau panggil dah.

Anonymous said...

salam.. kak,

nasib saya agak baik coz panggil bangla kemaskan kawasan rumah sy yg agak luas.... Alhamdulillah x berkira bangla nie buat keje.. sampaikan pasu bunga saya pun dia siap susunkan semula bila dia mesin rumput kat area tu.. rumput dlm pasu pun dia cabutkan.. kira mmg clean & clear halaman & kaw. belakang rumah sy di bersihkan...