Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, May 2, 2021

Iftar #19 less is more..

Asalamualaikum dan salam ramadhan ke 20 dah hari ini... semuga bertambahnya hari berpuasa, bertambahlah juga ibadah2 yang lainnya... dan semuga segala ibadah dan amal kebaikkan yang kita kerja dan amalkan itu akan diterima oleh Allah. Aamiin. dan jadi tukang masak untuk sediakan menu berbuka juga merupakan satu antara ibadah kita dibulan puasa kan.. dan untuk kak rose yang kebiasaannya masak hanya weekend, kini hari2 bersilat didapo untuk sediakan menu berbuka ni. walaupun masak yang simple2 jer, tapi kekadang tu pening kepala juga nak sediakan.. setiap hari akan tanya tukang makan, sama2 sediakan menunya, tukang asak akan sangat happy untuk sediakan..
dan menu berbuka petang semalam, semuanya dari permintaan en asben yang nak makan kuih manis ni. bila dah ada menunya, senang lah tukang masak ni nak sediakan kan. apam perlis inti pes kacang merah yang sedap.. buat separuh adunan jer, sebab cuma untuk kami berdua..
buah lai dan rock melon.. stok terakhir sebelum kena g dusun lagi pagi ni... both manis n crunchy, bila makan ni dan minum air nescafe o kosong hangat2 tu memang boleh terus kenyang lah...
mee hoon goreng juga atas permintaan en asben... tak nak makan nasi, katanya so kita ikutkan jer. tapi kan.... bila dah kenyang makan kuih dan buah tu, mee ni goreng sikit jer pun masih banyak berbaki.. sapa lah pulak yang nak tolong abeskannnn ni.. bersusun dah tipuware dalam fridge dengan leftover!
 

1 comment:

Norlaili A Wahab said...

tak pernah lagi rasa apam perlis ni. kalau dekat lama dah saya singgah minta sikit kihkihkih