Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, November 3, 2020

Cucur kentang sagat


Bahan-bahan:-

3 biji kentang ( sagat halus ) ~ sagat kasar pun bleh
4 sudu besar tepung jagung
3 sudu besar tepung gandum
1 biji telur
Daun bawang/daun sup
Serbuk lada sulah
Garam dan sedikit gula
Minyak untuk menggoreng

Cara:-
  1. Satukan kentang yang telah disagat dengan tepung jagung, tepung gandum, daun bawang, telur, serbuk lada sulah, garam dan sedikit gula. Gaul sebati
  2. Panaskan minyak dan sudukan adunan. Goreng agak2 leper dan balik2kan. Tunggu sampai masak. Boleh diangkat dan siap..makan cicah sos thai sedapp

garing rangup krup krap krup krap...makan hangat2 bersama nescafe o dipetang hari...  tapi sayang tinggal dua keping ni baru lah teringat nak snap gambo... sabo jer lah!
 

2 comments:

Norlaili A Wahab said...

petang-petang hujan pulak tu memang layannnn :)

Syaz Rahim said...

Elok betul kemenjadian dia tu ha.. hehe