Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, February 22, 2017

Serupa tapi tak sama


Pacer captured cuma 23 minits of brisk walk with 2225 steps
penat tau jalan dekat sejam tapi yang dia rekodkan banyak ni jer!

apa yang serupa tapi tak sama ni agaknya ya???? muskil sangat kak rose ni. all this while kak rose guna S Health application untuk keep track masa ber brisk walk tu dengan phone samsung, tapi bila S6 Edge tu hilang, ganti pulak dengan Oppo F1plus ni... so cuba dengan app lain untuk itu...pernah guna step mania, tapi tak macam yang kak rose hendak... dan semalam tengok Rosjintanmanis kata dia guna pacer ni... so gigihlah malam tadi menginstallkannya....(ade ke perkataan tu?) dan pagi ni cuba bersama kedua2nya ...tapi itulah hasilnya.... mungkin tepon cap ayam kak rose tak cukup sensitivity untuk track my movements... atau kak rose yang tak pandai nak settingkan.... Adoilaaaa...


SHealth, 58 minits of brisk walk with 7054 steps

so balik tadi kak rose dah adjustkan sensitivity si pacer di oppo tu... harap2 esok boleh dapat macam yang shealth tu capture... tak yah la nak kendong dua2 phone masa ber lenggang mak limah tu kan...tapi sangat muskil sebab apa si pacer tu stop at 23 minits tu, tak de pun setkan auto stop tu...huhu.... kawan2 yang pandai guna apps ni tolonglah kak rose yang buta it ni... malas membaca dan malas nak explore benda2 baru macam ni lah jadinya kan....

2 comments:

dedauncomel.com said...

Macam best je ni.. Tapi saya guna samsung. takde apps ni..

Rien Hane said...

https//:carabuatduitonline.blogspot.com.my