Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, February 16, 2017

Apam balik emergency...

 apam balik with load of jagung manis+kacang tanah+gula+butter

 buat apam balik ni pada hari ahad lepas untuk majlis yassinan dan gader2 dengan kawan kawan kat sini... bila bagi tau dah last minute memang kita buat mana yang paling cepat boleh disiapkan la kan... dan buat apam balik ni cuma perlukan masa lebih kurang setengah jam siap semuanya... so sempatlah nak bergader2 walaupun berpoloh2 menyiapkannya...nasib baik jer semua bahan ada tersedia dikala emergency camni kan...

 tapi ada jugak advantage nya... sbb bila dah habis majlis bacaan yassinan tu dan time nak makan2 apam balik ni masih hangat2 lagi untuk dinikmati... patutpun sekejap jer tinggal tupperware kosong dah atas meja tu. Alhamdulillah ramai yang menyukainya... tak sia2 kak rose bersilat didapo menyiapkannya...

 dah ready untuk bacaan yassin...

tapi sebelum tu... sempat lagi nak bergebang2 kan...

2 comments:

Phong Hong said...

Dalam emergency pun Kak Rose boleh buat apam ni dengan elok.

Myshah said...

Saya baru beli kuali apam balik tembaga daiz kecil. Tapi bila masak kulit apam balik saya hitam hangus. Kenapa ya masalah ini..