Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, March 5, 2014

Pencuri bandwidth!

entry rambling. memang nak marah dengan orang yang suka curi line bandwidth ni... dah lama kot dia buat kerja ni, tapi x kisah sangat.... bila dah terlampau kita pun jadi marah. kita bayar rm200/month tapi dia nak guna percuma jer. mana hati x panas kan! tengok tu, unknown computer found on your network.... dia punya nama pc GTX_780. GTX_780 ni ialah sejenis graphic card yang paling mahal dan terbaru, (tengok kat amazon.com usd729.99, cer convert to kita punya currency. boleh pengsan kak rose!) kalau boleh beli graphic card yg begitu punya mahal tak kan la internet line tak boleh nak subscribe kan... apa hal nak free je!

 kita pun boleh cari n tau if someone hacked your computer... tu yang jumpa dia punya nama pc! mulanya x check sampai sejauh ini, tp bila dah offkan semua device yang guna wifi, tapi modem masih blinking punya lah laju.... as if ade orang tengah guna, ha!!!! memang ko nak kena block dah hari ni! rasakan!

and boleh tengok jugak siapa yang ade dalam wifi list kita tu... mari kita block dia. tapi walaupun dah block dia masih jugak attempt nak numpang percuma....piiiiirahhh! x kan dapat dah! adoyai la!!!! nothing is free la in this world!

kepada tuan punya pc GTX_780, sila lah subscribe internet on your own kalau nak guna, jangan asik nak yang free jer! x larat hakak nak bayarkan ko punya bill!sekian rambling dari kak rose yang buta it ni.

6 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Kira teror jugak kak rose ni... kalau saya tak tahu nak cari siapa tuan punya PC ni.... Bagus kak rose dah blok dia tu.... Senang nak free jer tau...

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

hebat!

wahed said...

Boleh tahu mcmana nak check?

Kak Rose said...

Yatie, incik asben yang buat... kak rose ni tau guna jer.

Kak Rose said...

SK, kena ajar biar dia tau yg kita guna pun bukan free kan!

Kak Rose said...

wahed, kena download software nya dulu lah.