Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, March 9, 2018

Berdebar2 lagiiii..

 tiap kali nak amik result yearly blood test memanglah sangat berdebar2... apa kah yang akan terpapar dalam kertas keputusan tu... doa banyak2 supaya tak de apa2 yang tidak menyenagkan hati kan... dan ini lah result ujian darah yang kak rose amik almost sebulan lepas...yang lain semuanya ok jer kata doktor, tapi tang kolesterol tu memang susah sangat nak berubah... walaupun ade sedikit improvement compare to last year's result.... tapi masih jauh untuk nak dapat result yang within the required range! kna rajin2 makan oats, minum susu omega dan juga berbrisk walk tu... rajin kah???? only time will tell lah kan.. tepek keputusantu kat sini, untuk reference tahun depan pulak... Insya Allah.

 yang ni no problem, kata doc. apa pulak kata doktor2 diluar sana???

 sedikit baik dari last year"s result... tapi total cholesterol tu ttp sama gak, x nak turun2. adoiiii!!!

 Alhamdulillah, gula dalam darah pun ok... tapi ade peningkatan by 0.1 disitu kalau dibandingkan dengan last year punya result... huhu... harap2 tahun ni boleh bertahan denagn keputusan ni.


so roughly, keputusan ok. nothing to worry about, kata doctor tu.. tapi sendiri mau ingat la kan... harap terus istiqamah untuk nak jaga kesihatan diri... diri kita, kita lah jugak yang nak kena jaga kan...

5 comments:

Norlaili A Wahab said...

Alhamdulillah sihat-sihat saja. Untuk kawal kolesterol jahat tu oats & susu omega insyaAllah boleh bantu. Tambah senaman sikit :)

Kak Rose said...

Norlaili, ada jugak berbriskwalk pagi2 hari tu..kekonon 10k langkah sehari... tapi kadang2 ade jer hari malasnya.

Norlaili A Wahab said...

Kita serupaaa....susah nau nak konsisten

Kak Rose said...

hihi... kekadang tu vitamin m banyak sangat, kan???

Norlaili A Wahab said...

Hihihi....betulll ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚