Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, March 2, 2018

Al-Kahfi minggu lepas...

 Asalamualaikum dan salam jumaat buat semua... sekejap jer rasanya dah sampai hari jumaat lagi... ni kisah jumaat minggu lepas, kak rose jadi tuan rumah untuk bacaan mingguan Surah Al-Kafi untuk jemaah kami... dan kebetulan selang beberapa buah rumah dari kak rose, ada mengadakan kuliah dhuha pulak dirumahnya... bertembung lah pulak kan... jadi berbagi lah jemaah kami, selalunya penuh rumah, tapi kali ni cuma ada 21 orang jer yang datang... so tak de la nak makan pun sampai kena duduk dapo... maklumlah rumah sangatlah besoooo kan ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ terima kasih pada semua kawan2 yang sudi datang... sayang kawan2 semua...

 kak rose cuma masak lontong untuk hidangan pagi selepas majlis bacaan... tapi dengan 21 tamu yang datang dengan berbagai buah tangan pot luck... bermacam kuih, puding, jelly, buah, mee goreng, mee hoon goreng dan jugak air teh dan nescafe kaw punya... terima kasih kawan2 semua... tak muat meja dibuatnya... diakhir jamuan kena sediakan plastik untuk tapau... Alhamdulillah, habis semuanya...

 nasi impit yang kak rose sediakan...

 kuah lontong yang sedap kata kawan2... kembang semangkuk tuan tanah... ya lah, bila kita masak dengan penuh kasih sayang, pasti sedap kan... begitu juga sambal tumis tu... ada yang makan dengan mee hoon dan jugak mee goreng. kuah lontong pun ada yang makan gitu jer tanpa nasi... sedap la tu kan... hihi.

 lepas menjamu selera.. serius bincangkan transport untuk next majlis yang akan diadakan jauh dari kawasan perumahan kami... terima kasih pada ketua muslimat kami yang arrange untuk pool car ni.

 neneks gojes... tq for ur 'sporting'ness nenek2... (anyway, is there a word???)

 another neneks gojes..

 tuan tanah pun tumpang sekaki..

gebang2 sambil menjamu selera lepas bacaan...

selepasnya.... Alhamdulillah, bila semuanya habis, memudahkan tuan tanah nak kemas pulak kan...

1 comment:

Hans said...

alhamdulillah semua berjalan lancar :)