Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, October 14, 2015

Nasik lemak diawal tahun

 Salam Maal Hijrah 1437 buat kawan2 semua dan selamat bercuti dihari rabu yang ceria... di pagi cuti awal tahun ni kak rose merajinkan diri buat nasi lemak... hari2 lain memang tidak lah ade kerajinan nak masak sbb duduk rumah pun sorang2 jer.... dan hari ni en. asben bercuti, so ade lah teman nak menyantap nasi lemak ni... makan breakfast pun boleh bertambah2 nasik!

 buah kena lah ada kan... betik, pear dan buah kiwi hijau yang manis. makan buah dulu sebelum amik main meal, ikut sunnah Nabi.... tp selalu jer terbalik!

 sambal tumis yang dah kak rose sediakan awal2 dan frozenkan... pagi ni just reheat dan dah boleh serve. memudahkan kerja kan.

 chicken fillet goreng dengan tepung kfc n telor mata yang dah pecah berterabur matanya!

 timun n tomato.... rangup krup krap, meratah jer pun sedap jugak!

segala dayang pengiring untuk nasik lemak pagi tadi.... makan bertambah2, boleh skip lunch dah ni.... tapi boleh caya ker?

2 comments:

Ann Ishak said...

kalau saya ni ulang makan lunch sampai ke dinner kak :)

Nooriah Abdullah said...

ngancamnya kakrose sambell tu meleleh2 ayaq lioq ni