Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, September 14, 2015

Ayam masak sos tiram n cendawan

 Asalamualaikum dan salam isnin yang berjerebu.... Penang sangat berkabus tengahari ni, pagi tadi rasanya kurang sikit dan sempatlah kak rose berbrisk walk selama sejam untuk kuorkan peluh.... tapi menjelang tengahari semakin tebal pulak jerebu.... berkabus pandangan keliling rumah... apartment kat belakang rumah pun sayup2 berbalam kelihatan pada watku cenggini... Ya Allah, semuga kita semua dalam lindungan Nya sentiasa....

lauk yang kak rose masak masa hari jumaat  lepas....  kak rose merajinkan diri memasak sbb en. asben akan balik untuk lunch sebelum g semayang jumaat kat kawasan perumahan kat sini... tak suka pergi yang dekat dengan tempat keja sbb khutbahnya dalam bahasa tamil... tak paham woooo... so tiap hari jumaat balik untuk lunch...

resepi ni kak rose amik dari blog Sajian Dapur Bonda, mekasih ya... tapi dalam ni kak rose tambahkan dengan kacang holland yang masih berbaki.... sedap krup krap rangup. mintak izin nak kongsikan resepinya kat sini ya....



2 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedapnya kak rose..
Dah lama tak makan cendawan..
Rasa membeli cendawan lepas ni :)

Faizah Zaini said...

sedapnya .. kacang yang hijau tu saya selalu tengok, tap tak pernah guna tuk masakan..tq kak bg idea untuk masak :-)