Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, July 10, 2015

Iftar #22 menu ulang2

 Asalamualaikum dan selamat pagi kawan2 semua. tinggal beberapa hari jer lagi kita akan meninggalkan bulan ramadan dan yang pastinya sekarang ni kawan2 semua sibuk menyediakan persiapan hari raya yang bakal menjelang... banyak cookies dah buat ker? kak rose ni adalah buat sikit2... yang penting ada buah tangan untuk mak dan mil kat kampung... dan kalau fikirkan perjalanan balik kampung masa perayaan ni mmg pening kepala kan... jauh pulak tu nak travel, apa pun semuga perjalanan balik kampung kami nanti akan dipermudahkan. Insya Allah.

 dan juadah berbuka puasa pun menu yang berulang2 dah... kadang2 pening memikirkan apa nak dihidang petang2 tu... maklumlah kalau tak bulan puasa tu memang seminggu sekali jer memasak.... so bila nak buat hari2 ni mmg pusing kepala... nasib baik tukang makan tak kisah dengan apa yang terhidang. Alhamdullilah... sayur campur dengan apa yang ada dalam stok, cukup untuk kami sekeluarga dan juga ada rezeki untuk jiran jugak...

 buah yang masih ada stok... betik kita simpan dulu ya...

 onde2 pun pernah buat ari tu... kira ulangan jugak la kan, cumanya kali ni kak rose buat onde2 keledek oren... without any additional color pun masih menyerlah ke orenan nya. kalau nak tengok tesepinya ada kat sini ya

menu ulang2 untuk iftar kami.... Alhamdullilah dengan rezki dari Nya.

6 comments:

Alin Marlini said...

Semua sedap2 wpun dok ulang2...hehehe

BaTiK_PiNk said...

Yani pun dok ulang masak menu yg sama...tgk balik gambar yg diambik, eh...dah pernah masak 4-5 hari lepas la?! Hahahha...adoiyaii....nasib suami tak cerewet....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedap tu kak rose wlpn ulang2 Kali masak..
# kak rose kuih siput yg kak rose buat ikut resepi yg saya upload tu jd lembik ye..
saya tak Cuba lagi..
tapi bila saya Baca, dia kata memang lembik supaya bila goreng jadi rangup..huhuhu

Kak Rose said...

Alin Marlini, cukuplah sedap ditekak kami... lain orang lain citarasakan.

Kak Rose said...

batik Pink, kak rose pun buat apa yang keluarga suka makan... biarlah berulang2 pun kan..

Kak Rose said...

Yati, lembik sangat... tu pun kak rose dah kurangkan air. dah tambah tepung banyak pun.... at last cik tong jugak yg dapat. huhuhu..

maybe kalau yati nak buat, kurangkan air sangat2.... jangan nanti dapat kat cik tong macam kak rose ya.