Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, July 26, 2015

Bubur som som dalam silicon mould

 Asalamualaikum dan salam hari minggu buat kawan2 semua... lepas puasa baru kak rose nak merasa buat bubur som som ni. biasanya masa bulan puasa mesti ada manisan ni untuk iftar, but not this time... most of kuih iftar jenis yang savoury, so kurang sangat yang manis2 tu tapi camner pun nak gak merasa bubur som som pebret ni.... dan yang sebenarnya nak meresmikan my new toys ni...

 masa balik dari nara, singgah kat free trade zone kat rantau panjang.... mata memang rambang dengan segala menda terutama the corelle things... tapi yang ade pun masih dalam kotak belum berusik... so tabahkan hati n mata  to say no to all those things... tapi bila terpandang silicon mould ni tak sah la kalau tak tersangkut kan... sbb yg corak ni pun memang tak de lagi... so tak la rasa bersalah kalau nak amik satu kan...

 loyang silicon yang ni pun tak de lagi.... sure tak sama dengan loyang aluminium tu kan sbb tu kena bli...hihihi. tapi entah bila la nak guna loyang ni tak tahu lagi la... nantilah kalau ada kerajinan

dan untuk meresmikan mould yang comei2 ni kak rose buat bubur som som yang diidamkan semasa bulan puasa ari tu.... kali ni baru dapat merasa, lebih istimewa dengan silicon mould yang baru jadi ahli dalam gobok kak rose. kalau nak tengok resepi bubur som som pandan ni ada kat sini ya...

No comments: