Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, December 12, 2014

Time to take out his gelang mahal!

 Alhamdullilah, setelah berkampung disepital selama 4 hari, akhirnya masa untuk discharge dan it's time to take out gelang mahal tu... nak kata minor operation pun rasanya macam tak jugak kalau tengok pada bill tu... tak de bebekas pun procedure  yang dipanggil balloon sinuplasty yang dijalankan tu... cuma ade bekas2 darah + plasma macam baki cecair selsema jer yang nampak keluar dan fully recovery amik masa about two weeks katanya... harap lepas ni tak de la nak mengadu sakit kepala lagi disebabkan resdung tu...

 
gelang id yang sangat mahal untuk procedure ni.... more than 25k! mamanya yang banyak google n baca tentang balloon sinuplasty, how they do it and all yang related to it... dan baca jugak review dan testimoni yang dah pernah menjalani rawatan ni... dan yang penting tentang kosnya..... kalau tengok dalam bill yang busu punya ni kos yang paling mahal ialah OT supplies... sampai 13k, agaknya apalah alat dan ubatan yang digunakan sehingga begitu costly kan? rupanya procedure ni menjadi sooooo costly because balloon sinuplasty requires disposable equipment! agaknya kena lebih rajin mencari info dan membaca tentang sinus ni...tapi tuan punya badan memang tak de masa nak amik tau ni semua...mama pulak yang kena explain, jadi doktor tak bergaji!

makan sakan sebab sebelum dan selepas operation tu about 30 jam berpuasa, tapi put on drips. his first meal after operation semua yang lembut2 jer... seharian makan bubur+chicken and fish ball. bila dah boleh makan, his choice of breakfast - cornflakes+susu+hot chocolate.

 lunch, fish n chips....bila dah berselera, lunch macam ni tak cukup pulak..

 dinner pun tak puas makan... tengahari dan malam asik g subway. pakai gaun sepital pun x per asal dapat makan subway....

nice view dari bilik busu ditingkat empat sdmc....

3 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Alhamdulillah.
Semoga anak bujang Kak Rose akan semakin sihat selepas ni.

Kak Rose said...

Terima kasih Sham... anak yang sakit tapi emak yang rasa lebih sakitnya!

Mrs said...

Salam kak Rose, semoga busu lekas elok macam sedia kala.