Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, December 22, 2014

tak sedak ko guano?

salam dan selamat petang isnin yang mendung dan hujan jer... bila hujan perut pun asikkkk lapo mintak diisi. so kebetulan ari ni g jenjalan di pkns cari kan kain telekung untuk mak... pas tu terus lah isi perut yang dah menyanyi2 ni... anak yang suggest makan nasi kerabu  di House of Nasi Kerabu ni....hati tertanya2 jugak, takut2 tak menepati citarasa orang kampung cam kak rose ni... maklumlah nasi kerabu kat town kan... tengok display dimenu sheet tu bukan main menyelerakan...

dan inilah yang kami oder... nasi kerabu ayam nara - nasi dengan all the condiments dan ayam goreng berempah dan sianak mama oder nasi kerabu nara istimewa....nasi with all the condiments dengan daging dan ayam bakar... pas tu ade pulak seketul bawang putih jeruk yang memang tak dimakan oleh sianak.. tapi kan nasi kerabu ni tak de pulak sambal kelapa goreng tu... bila tengok sambal ikan yang pucat lesi dan too dried up tu hati pun dah berkata... it is not to my liking..... dan ayam pulak dada seketul beso tu yg memang kak rose tak suka.... mintak tukar peha pun katanya itu jer yang ade... nasib la.... hishhh!!!!! teringat2 nasi kerabu kat langkawi dulu, walaupun tanpa budu tapi sangat sedapnya... hingga setiap minggu pasti ada di meja makan kami...

 
 green apple juice with asam boi n water melon juice. pekat n juicy tapi a bit too sweet for me... ade tambah gula sekilo kot gamaknya! dah minum separuh jalan terpandang lak sudu yang buat kacau juice tu....

end up.... mmg tak termakan nasi dan ayam berempah yang tawar hambar tu...dan lagi lah rasa nak marah jer bila terpandang sudu untuk kacau juice apple with asam boi tu dah berkarat pulak... bukan nak membazir tapi dah memang tak leh nak telan... salah kah tekak kampung kak rose?


1 comment:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Maaf kak..
Tapi bila dihidangkan dengan sudu berkarat.. tepi cawan yang macam dah lama tak bersental.. pinggan ada masa dah "sumbing".. segala yang masuk ke tekak jadi FAIL terus..