Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, December 21, 2014

Nasik lemak dihari minggu

 hari minggu yang penuh dengan jemputan kenduri sana sini masih jugak nak makan heavy bekpes. makan nasik lemak untuk ternak lemak... berapa banyak lemak da.... sebenarnya nak menghabiskan stok dan kosongkan fridge yang penuh dengan segala mak nenek fast food tu... fries, fish nugget, tempura, meatball, chicken ball, fish ball karipap frozen pun ada!

 apa pun makan nasik lemak dipagi hari memang sangat menyelerakan, bekpes pun boleh tambah nasik... tapi brisk walk pepagi tu kak rose dah stop sehinggalah nanti kalau rajin akan kak rose sambung semula bila dah sampai ketempat baru...harap2 tidak lah tinggal angan2 jer..

dayang2 pengiring nasik lemak, fresh fruit pun ada tapi selalu jer lupa nak makan sebelum amik meal tu... dah jadi kebiasaan makan nasik dulu pas tu baru makan buah.... terbalik sudah!

3 comments:

ibusya said...

Akum kak rose bole kongsi resepi dan petua utk sambal nasi lemak k.rose yg Sgt mengiurkan tu tak?

Izzati Amira said...

aaaahhhh nasi lemak!! feveret!!!

Nooriah Abdullah said...

assalam kakrose
bekenan kat menu tu dengan semua pinggan2 bujur tu kalau dkt nak jugakminta cikittt