Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, June 20, 2014

Potato salad

 bermacam2 versi potato salad yang cuma tinggal gambar jer... mudah disediakan dan enak sekali buat orang malas nak masak macam kak rose ni... rebus kentang n potong2 gaul ngan mayonis n ready to serve... sedap makan cenggitu jer, memang malas sungguh nak masak nasik bila duk sorang2 kan... cuma yang amik masa nak goreng daging cincang tu, tapi nak makan punya pasal kena lah buat jugak. tapi bila buat kerja sambil berface book, main game bagai.... goreng mince meat tu pun hangus, hitam keras kelentung jadinya.... meh kak rose kongsikan resepinya kat sini.... resepi asal dari buku Prima Mini Book Recipe untuk sapa 2 yang nak mencuba...

ingredients:

200 gm potato (boiled n quatered)
100 gm mayonnaise
30 gm powdered mustard (kak rose x letak)
50 gm shallots (finely chopped)
5 gm salt
5 gm black pepper
some crispy cooked minced beef
shredded timun n carrot --> yg ni kak rose memandai tambah

method:

mix well potato, mayonnaise, mustad n shallots
add salt n black pepper to the salad mix n mix well again
spread some cooked minced beef on salad
ready to serve

1 comment:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedap dan simple tu kak rose..lama tak makan salad.. nak buat lah :)