Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, June 2, 2014

kerajinan diawal bulan....

 bye bye Mei dan selamat datang June.....separuh jalan dah kita didalam tahun 2014 ni, dan tak lama lagi menjelang pulak bulan Ramadhan Al-Mubarak. semuga kita semua diberikan kekuatan untuk menghadapi hari2 yang mendatang dengan penuh keberkatan. Aminnnn. tajuk kan main lagi kan...... kira rajin la tu kan...  lama x masak gulai kuning cam ni, tapi yang ade cuma ikan bawal dan kacang panjang, so gandingkan keduanya dan buat masak lemak cili api stail nisemilan dengan kuah yang pekat kaw kaw punya.... makan pulak dengan nasik panas2 dan ikan masin kurau..... wallahhhhh bertambah2 makan nasik! dah la seminggu ni berehat dari berbrisk walk, tapi makan pulak cam tak leh nak control! balik kampung ade orang dah tegur.... gumuks!

 buat juga jus kedondong asam boi ni... buah kedondong yang banyak amik dari kampung. pure punya, no sugar added, cuma manis dari asam boi tu jer. sedap!

dan petang pulak buat kuih apam perlis/kuih tangkup ni....tapi ngapa lah macam bocor2 jer kulit tu, so nampaklah hitam bertompok2 inti kacang merah tu.... dah la kaler sungguh x cantik ditambah pulak dengan jeragat tu, hazab sungguh rupa paras kuih apam nih! apa pun rasa memang ngetop dengan ready made red bean paste yang kak rose bli dari kampung...rajin kan semalam, seharian didapur. jangan muntah ijo pulak baca kerajinan kak rose ni....naik lift tekan butang sendirik!

3 comments:

nasa mulia said...

salam june kak rose, kerajinan yg bertemakan warna hijau ye kak rose.

adda syuhada said...

Nampak betul2 rajin tuh....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Terserlah kerajinan kak rose tu.. kalau sebelah rumah dah dtg minta apam tu .. tak pernah makan lagi apam tu kak rose :)