Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, November 5, 2019

Eeee takutnya..

Alhamdulillah.. selamat sampai...

 selepas 1jam dan 40 minit, touch down di SZB dalam hujan masih lebat..

 memang menakutkan... itulah pengalaman yang pertama kali pernah kak rose alami.. semasa balik dari menghantar MIL balik kampung tu lah dapat merasa pengalaman yang menakutkan ni... penerbangan yang cuma amik masa selama lebih kurang satu jam menjadi lebih lama disebabkan cuaca buruk dan hujan yang sangat lebat di airport.  sepatutnya flight akan landing di subang airport pada jam 4.20 petang, tapi disebabkan hujan lebat flight tak dapat mendarat dan berlegar2 diudara subang utara seperti yang di announce oleh juruterbang tu... mulanya memang happy jer bila dah nak sampai, tapi tetiba ade announcement yang katanya due to bad weather, we are unable to land... hati dah mula cuak... dan dia kata mungkin lebuh kurang dalam 10 minit jer cam tu la kot... kita yang diatas ni tengok cuaca pun ok jer, panas lagi tuh! tapi masih jugak tak dapat landing dan terus berlegar2 diudara...

dalam hati memang sangat mengharapkan cepatlah elok cuaca dan dapat mendarat dengan selamat... puas lah baca segala ayat dan berzikir semuga dipermudahkan perjalanan kami ini... Alhamdulillah, akhirnya setelah 40 minit berlegar diudara, tepat jam 5 petang barulah dapat mendarat walaupun dalam keadaan masih hujan lebat. so penerbangan dari KBR ke SZB yang sepatutnya cuma 1 jam dah jadi  1jam dan 40 minit yang sangat menakutkan... Apa pun syukur Alhamdulillah, dah selamat semuanya. kawan2 pernah tak alami kes yang macam ni?

di KB epot... cuaca elok jer, panas terik...tapi sejam kemudian, lain pulak keadaan cuacanya. tepek kat sini kenangan menakutkan ni...

5 comments:

Seri Kandi Di Tanah Jauhar said...

saya pernah mengalami pengalaman tempuh rebut petir atas flight masa pulang dari Bandung. Takut giler la, flightnya gegar2

A m m i said...

diakhir zaman ni..in a split second segalanya boleh berubah.
Mujur segalanya selamat ye

Kak Rose said...

Takut kan SK...

Kak Rose said...

Alhamdulillah... Sheila Arshad.

michelle said...


IONQQ**COM
agen terbesar dan terpercaya di indonesia
segera daftar dan bergabung bersama kami.
Whatshapp : +85515373217