Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, December 26, 2012

Sapu sawang dulu...

 kari kepala ikan penang mari melegak atas dapo

Asalamualaikum dan selamat pagi pada yang sudi singgah kat rumah yang dah seminggu tak berupdate.... merry christmas pada yang menyambutnya. kena la sapu sawang n habuk2 dulu. nasib baik la orange tu kalau simpan lama pun x basi kan dan disebabkan sibuk kesana sini dan juga dengan terjadinya kejadian yang sangat tidak kami harapkan maka orange tu pun masih ada lagi... masih fresh dalam fridge! sepanjang minggu mmg hetic sangat... x tau mana nak mulakan cerita tp yang pasti biarlah semuanya jadi kenangan kami sekeluarga...yang manis dan yang pahit jugak...muga ada hikmah yang baik disebalik apa yang terjadi. Insyaallah.

dan semalam seharian kami di honda service center, ingatkan buat routine service jer, tp rupanya kena buat major service... x de choice, kena lah bertunggu kat situ hingga siap. dah tu pulak mechanic tu bagi tau that the tayar is about to kena tukar, so lagi la lama kena bertapa dan bertambah besar la lubang kat poket tu.... lunch pun miss! mmg x nak makan kat luar sbb dah set nak makan lauk nasi kandar yg en somi bli dari penang, jadi lapo pun kena sabo je la, nasib baik ada coffe n sedikit tidbit kat service center tu. dapatla alas perut yg berkeroncong.

bila dah petang balik rumah terus je masak nasi dan panaskan lauk ... kari kepala ikan dan ayam madu... makan dengan nasi panas2 mmg sangat ngam.... dan bertambah2 nasi. adoyai la.... camner la nak mengurangkan lemak2 yang semakin banyak berlumba2 bertepek kat badan ni......

ayam masak madu, jugak penang mari....

3 comments:

faa.rosli said...

sedapnya lauk nasi kandar..dah lama tak makan..nyumnyum!

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

berselera betul tengok kari tu kak rose...

nasib baik kak rose dah buang sawang tu kalau tak dah tersangkut kat tudung saya masa masuk ehe :D

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

macam tulah sakit demam orang berkereta, tapi tak apa untuk keselamatan kita jugakan Kak Rose... sedapnya kari kepala ikan dari nasi kandar... urmmm