Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, July 10, 2016

My carelessness

 Asalamualaikum dan selamat berhari raya kawan2... semalam kak rose bertolak balik dari Johor ke Penang.. Alhamdulillah perjalanan kira smooth compare to yang nak balik ke kl... memang jem sepanjang highway... banyaknya keta kat jalan raya... dan dalam perjalanan balik tu kak rose singgah kat RnR Dengkil untuk lunch n zohor, tapi disebabkan parking yg melimpah ruah so cuma sempat buang air dan teruskan perjalanan... bila dah drive keluar dari RnR tu baru perasan yang phone kak rose tertinggal kat dalam toilet di rnr tadi tu... cepat2 called, tapi dah voice mail jer... ya lah sapa yang dapat tu mesti lah cepat2 off kan kan..nak nanges pun dah tak guna kan... cepat2 called maxis centre untuk blockkan line tu sbb kak rose guna post paid... sedih sangat2... pas tu en asben stop kat next hentian tu fikir whats next.... memang rasa down sangat dengan my own carelessness...

 berhenti kat perhentian mofaz tu n then en asben kata kena gak cari yang baru... so we decided to go to Subang Parade, tempat yang we used to buy most of our phone n tab jugak...so called the salesgirl kat situ dan dia offfer oppo brand yg kami tak pernak guna ni. n off we ke subang parade. memula tu nak jugak yg phone yang sama tapi dah tak de new production dah, dan bila tengok s7 edge sampai 3k++ pulak, n the girl really promote oppo ni. dia kata oppo ni lebih baik dari s6 tu yet the price tak sampai pun 2k... so ni lah pengganti s6 yang mulanya sangat reluctant nak amik... oppo F1Plus Selfie Expert  dan lepas tu g pulak maxis centre dan dapatkan semula no. lama kak rose yang dah block tadi tu. activekan semula dan kena tunggu -+ 1jam baru dapat semula service tu. dan rasa nak marah pun ada sbb bila phone baru kena lah belajar semula... kak rose ni memang sangat tak rajin nak explore menda2 yang baru cenggini dan dalam perjalanan balik ke penang pulak tu, memang hati nak panas jer! hishhhhh.

s6 yang tinggal kotak je jadi kenangan... sangat convenient guna ni n the photo pun sangat cantik dimata kak rose... tapi sayang dah tukar pemilik yang kak rose tak relakan... nasib baik dengan kecanggihan technologies, semua data n gambar2 yang ada dalam tu kita boleh erase from afar,  so tuan yang dapat tu memang macam phone yang baru.... kosong! nak completely block tak dapat pulak sbb no imei tu pun tak jot dowm masa bli ari tu... dah g ke how to find IMEI number tu, orang buta it cam kak rose ni bertambah pening jer dibuatnya! so be it la... rezeki aci tu yg masuk toilet after me tu.

masih sayang dengan s6 edge ni, tapi apa daya tak de rezeki nak berlama2 dengan dia...sempat guna 6 bulan je!  terpaksa lepaskan walau sangat reluctant to let it go.

2 comments:

Jamil Hashim said...

rezeki tak ada akak...
sabar je lah

Kak Rose said...

nak buat camner kan... kecuaian sendiri, kena lah terima.