Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, August 15, 2017

Kuih hari Jumaat

 Eh!!! dah bertukar nama ke kuih cara berlauk ni????.. tidak lah begitu, cumanya kuih ni kak rose buat pada hari jumaat untuk pot luck majlis bacaan surah Al-Kahfi yang diadakan pada setiap pagi jumaat... dan kami semua dengan senang hati bawak pot luck untuk sama dijamu selepas bacaan tu.. bermacam2 kuih yang ada dan yang pastinya kuih2 yang home made lah yang jadi pilihan ramai selain dari menu yang istimewa dari tuan rumah...

 sempat lah pagi2 kak rose bersauna didapo untuk sediakan kuih cara berlauk ni... tak banyak pun buatnya... cuma satu adunan, dua cawan tepung, 2 biji telo, santan dan garam... inti daging tu kak rose sediakn awal2... juga potongan cili merah dan daun sup tu... so paginya cuma bancuhkan batter dan stat lah bersuna... within half an hour siaplah semuanya ni... cepatkan! dapatlah dalam 50 biji kuih hari jumaat kak rose ni...

 ada masa sebelum bawak g mengaji pastilah kasi posing dulu kuih cara berlauk kak rose ni... tak sangka ramai pulak yang menyukainya... terima kasih kawan2, selalu jer cepat habis kuih yang kak rose bawak! hishhhh!!!! masuk lift tekan butang sendiri!

sebahagian yang hadir untuk bacaan surah Al-Kahfi hari jumaat lepas... hari yang hujan, so ramai lagi yang lewat sampai... jadi dapat lah nak posing2 dulu sebelum majlis bermula....

2 comments:

Attiey said...

wow..tengok gambar pun dah nampak sedap. Menyelerakan.

Phong Hong said...

Comel2 kuih cara berlauk yang Kak Rose buat.