walaupun renyah nak sediakan segala mak nenek dayang2 ni... tapi happy jer nak sediakan. terima kasih pada assistant yang tolong potongkan kacang dan limau tu... walaupun sedikit terperanjat bila tengok dia potong limau tu cenggitu... hihi
dengan lima kilo ikan selayang yang gemuk2 tu... sepiok beso kuah laksa johor yang lemak dan pekat... baru lah puas nak makan kan... dan ada rezeki untuk nak tapau jugak....
lima pack spaghetti berposing tengah melegak dalam piok... siap kuorkan dapo masak kenduri!
agar2 sirap bodo2 yang sangat laku pada hari tu. makan sejuk2 memang sedap kan.
dua kilo tepung untuk roti jala, terima kasih pada Nurul yang pinjamkan tangan untuk menjala... lebih dua jam berdiri bersauna mengadap dapo... hihi
lima kilo ayam whole leg untuk kuah roti jala...
sempat jugak buat dua loyang apam gula hangus.... dan satu cawan gula yang terhangus pun ada gak... hihi... itu lah kalau buat kerja sambil ngadap komputer kan. muga tahun baru nanti tak kan terjadi lagi macam ni, Insya Allah.
2 comments:
Mestilah laksa JDT jadi pilihan.
Happy New Year, Kak Rose! Tabik spring, rajin Kak Rose masak banyak2 macam ni.
Post a Comment