ni sebenarnya nak kongsi kegembiraan dengan nor secubit garam yang berderet2 kuor menu puff dia..... kak rose pun x mo ketinggalan sementelah puff pastry pun dah sedia ada... daripada dia dok betapa dalam fridge baik buat sesuatu kan....intinya kak rose buat macam inti karipap daging tu dan sumbat dalam.... senangkan..... untuk puff nyer kak rose copy dari blog DTS yg banyak menunjuk ajar cara2 dia siap dengan step by step lagi..... macih ya mat.
UNTUK CURRY PUFF :-
Ambil sekeping pastry puff (mat guna yang berukuran 4 x 4 inci), potong dua, isikan inti pada satu bahagian puff, dan bahagian satu lagi dikelar tapi jangan putus.
Letak atas inti tadi dan tekan tepinya dengan garfu supaya melekat dengan pastry bahagian bawahnya.
Alihkan ke dalam loyang pembakar yang telah dilenser dengan sedikit mentega.
Buat hingga siap.
Sapu kuning telur pada permukaan pastry dan tabur sedikit lada hitam kisar.
Bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 200C selama 25 minit. Kalau oven ada fungsi kipas, boleh gunakan untuk membakar. Sejukkan atas jaringan. (oben kak rose x de kipas hu hu hu)

4 comments:
sorang lg kena virus puff... hehe
nmpk mcm ala2 secret recipe jerk kak rose. tentu sedap kan.
terjangkit virus puff dari terengganu! sedap x pe jgn penyakit sudah.
moklong... sekret resepi sendirik je.... janji sedap kan.
Post a Comment