wat kuih ketayap ni untuk minum petang bersama anak sebelum dia bertolak esok.... resepinya kak rose amik dari rumah izah dan pernah tepek dulu kat sini.....tp x pe kak rose copy lagi sekali kat sini ya.....
Bahan-bahan untuk kulit:
sumber: KAK Hana
*1 biji telur
*2 cawan tepung gandum
*1/2 sudu teh garam
*2 cawan air
*1 sudu besar air pandan
*sedikit pewarna hijau
minyak untuk mendadar
Cara-cara
Blend semua bahan yg bertanda *.
Lengserkan minyak atas kuali. Dan dadarlah adunan tadi hingga masak.
Angkat.Masukkan inti dan gulung.
Siap dihidang.
sumber:izahdaut
1 biji kelapa parut
setengah ketul gula kabung
3 sudu gula pasir
setengah cawan air
2 helai daun pandan
Caranya: Masak air bersama kedua dua gula dan daun pandan sehingga hancur. Kemudian masukkan kelapa. Gaul sehingga kelapa sedikit kering dan berminyak. Angkat dan sejukkan.
2 comments:
kak rose,
blh mintak sket utk minum ptg ni...
sorila moklong, tengah menikmatinya semalam ada tamu lak datang.... hidang kat tamu terus habes... rejeki derang la tu!
Post a Comment