Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, December 16, 2013

Cukai taksiran....ya amponnnnn!


 kecoh pasal kenaikkan kadar cukai taksiran yang melampau, hari ni kak rose g ke DBKL untuk submitkan surat bantahan sebelum tarikh akhir esok. so memang ramailah yang berpusu2, masing2 memang tak puas hati dengan kenaikkan yang sangat melampau ni...macam rumah kak rose yang sekangkang kera ni pun kena kenaikkan sebanyak 120%...dan bila sampai kat dbkl tu pulak memang ada yang tengah berdemo membantah kenaikkan cukai taksiran ni....dah la dengan segala macam kenaikkan, cukai pintu pulak naik sampai melangit! konon untuk memperbaiki segala kemudahan di dewan bandaraya ni....baca lah kat sini sebab kenaikan bertindan dalam masa yang singkat, nnti akan tau jawapannya....
Menjawab Persoalan: Mengapa Kenaikan Bertindan Dalam Tempoh Singkat? - See more at: http://anakmudamalaysia.com/#sthash.rs2ZGJr7.dpuf
Menjawab Persoalan: Mengapa Kenaikan Bertindan Dalam Tempoh Singkat? - See more at: http://anakmudamalaysia.com/#sthash.rs2ZGJr7.dpuf

 
kenaikkan 120% untuk rumah sekangkang kera kak rose.... borang bantahan x dak, so tulis jer kat notice yang diedarkan... jangan nanti kata kita bersetuju dengan kenaikkan ni sudahle!

 malah ade yang lebih lagi.... ade satu couple tu kena hingga lebih 200%, maunya x marah kan!

ok lepas join orang ramai berdemo membantah kenaikkan cukai taksiran, marilah tenangkan hati dan minda dengan bersoping, tapi bukan untuk diri sendiri, ni kak rose bli sebagai hadiah hari jadi en somi hari ni...

 nasib baik dia suka dengan set ni, happy birthday, semuga dalam lindungan Allah sentiasa, Amin.

the cake, since kami berdua jer, so bli je slice cake kat sr...lupa kejap pasal kenaikkan cukai pintu tu!

1 comment:

Iwani Hamid said...

Kerajaan dah tak de duit agaknya... Sampai cara macam ni nak cari duit cover expenses.. Tak lama lagi jadi negara miskin la kita..