Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, June 20, 2019

Jom la tanam sendiri...

Asalamualaikum dan salam khamis..

 terima kasih pada adik yang bagi benih pokok cili api ni...nasib baik lah kak rose tak makan pedas, so ade sepokok cam ni pun dah cukup lah bekalan kalau setakat seminggu sekali jer masak dan guna pun dua tiga biji jer sekali masak.. en asben pun tak kisah kalau tak de lauk yang pedas.. dan lepas raya ni dah tak rajin pun nak memasak.

 semalam pertama kali g marketing lepas raya ni... memang terbuntang mata bila tengok harga cili api ni.. tapi bila nak guna untuk masak open house, kena lah beli jugak... kenapalah begitu melambung haranya kan... adekah permintaan terlalu tinggi atau supply yang berkurang masa ni. bila demand melebihi supply, masa yang baik untuk naikkan harga lah kan... apa daya kita sebagai pengguna.. tanam pun cuma sepokok jer!😜

kalau ada pilihan memang tak beli dah cili api ni! kat tempat kawan2 pun cam ni jugak ke harga cili api ni? dikkk!!!  nak lagi benih cili api tu ya! nak tanam banyak2... boleh jual nanti.. hihi

2 comments:

Ai said...

Subur pokok cili tu..

Norlaili A Wahab said...

memang betul Kak Rose.
harga cili sekarang memang mahalll....