inti:
- ~1 bijik bwg besar dicincang
- ~1 cwn kentang yg dipotong dadu
- ~1 cwn mix vegetable
- ~cendawan butang dihiris (kak rose x letak... x de)
- ~2 keping dada ayam diptg kecil
- ~minyak
- ~1\2 cawan air.
- ~1 sudu bsr tepung jagung+2 sudu bsr air
- ~1 sudu bsr gula & sos tiram
- ~garam dan lada sulah
goreng kentang sehingga warna keemasan, ketepikan
panaskan minyak
tumiskan bawang besar, masukkan mixed vege, cendawan, ayam dan kentang yg telah digoreng td
masukkan air, sos tiram, garam, gula dan lada sulah
akhir sekali masukkan tepung jagung supaya inti jadi pekat
sejukkan inti.... dan sedia digunakan.
tips dari Ros:
Pastikan mengunakan prata yang baru dikeluarkan dari freezer.Biarkan beberapa saat dan mulakan proses mengulung.
Siapkan satu persatu.
Prata yang belum digunakan biarkan didalan plasti.
Lakukan proses mengulung dgn cepat sebab prata cepat lembik.
7 comments:
sedapnya sarapan kak rose hari ni.. nak segulung..hehehhe
sedapnyer.. tun dh lama xbeli paratha nh. bila tgk kak rose buat teringin la pulak.
nampak sungguh sedap..tp pratha lak takde..ni ken order sini lah..hehe
salam.
bak segulung belum sarapan ni.
Confirm kenyang ni kalau dapat makan segulung ni kan kak rose...
Ros pun dah lama tak buat sardin gulung ni.Tengok kak ros buat teringin la pulak.
harus cuba ni kak rose! :)
Post a Comment