Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, May 8, 2014

Jumpa 3 doc at one go!

 hari ni macam sessi hari berjumpa doktor lak..... sekali jalan terus pergi 3 klinik yang berlainan, nasib baik la semua berdekatan, within walking distance gitu.... memula tu g klinik Ranjit skin specialist for my allergic gatal2 tu, meh salahkan udang goreng celup tepung yang sangat sedap tuh! mmg ramai sangat2 kat klinik tu....kalau tak buat appoinment mmg jenuh menunggu la jawapnya...

dah dapat ubat, jalan kaki g pulak dentist.... actually appointment pada dec 2013 sampai hari ni baru dapat jumpa.... malas pun ia jugak, selagi x sakit gigi mmg susah la nak jumpa dentist kan... tp kak rose punya ni cuma untuk half yearly punya check-up, buat scalling  yang sangat ngilu tu... kena buat jugaklah tadi tu. krekkkkkk ngilunya! nasib baik x de yang berlubang bagai! dan masa nak keluar dari bilik dentist tu sama lah jugak pesannya.. "dont forget for next check-up" angguk jer, tp sllunya memang lambat le nak jumpa balik!

 dah abes jumpa dentist tu, g pulak klinik keluarga Lee ni... bertahun2 kak rose g klinik dia nih, even masa kat langkawi, setiap kali balik kl mesti g jumpa dia ni...very good doctor, kalau dia nak g bercuti lama, she will make sure that supply ubat2 kita cukup sampai nanti dia balik semula...

 dan hari ni jumpa dia untuk dapatkan bekalan ubat bp.... walaupun reading ari ni 114/71, tp bila dah makan ubat ni kena jugak teruskan....  ni la ubatnya sama je dari dulu, gambar lama yang kak rose pernah tepek .... amik 1/2 biji jer per day. jemu dah rasanya amik ubat tiap2 hari ni...

so, sepagi masa habis dengan berjumpa doktor.... pas tu g meronda cuci mata dan cuci poket yang dah kosong....  release tension kekdahnya!

2 comments:

nasa mulia said...

kak, jangan culas ambik ubat tu jer...nanti buruk padahnya, saya dah tengok kesannya pada mak saya sebab xa ambik ubat beberapa hari...

Kak Rose said...

nasa mulia, tq for the reminder... so far ok jer, kalau terlupa pun takat sehari jer, In Sya Allah akan baik2 saja.