Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, October 24, 2013

Muffin pisang lagi...

 kalau pisang dah over ripe n tak de sapa nak makan, maka tuan dapo pun mula memike apa nak buat asalkan x terbuang begitu saja kan...buat je apa yang mudah, dapat juga buat hidangan minum petang sambil layan hari mendung kat shah alam ni.... masih guna resepi yang kak rose amik dari blog AlongRoz, mekasih ya. kak rose kongsikan kat sini sekali lagi.

By: Roz@HomeKreation
Makes One dozen
(kak rose dapat 6 biji jer sbb guna cups yg beso dan bakar pun tambah 5 minutes lg)

INGREDIENTS:
170g Mashed Ripe Bananas
3/4 cup Sugar
1 Egg - slightly beaten 
1/3 cup Melted Butter
1 tsp Baking Powder*
1 tsp Bic Soda*
1/2 tsp Salt*
1 1/2 cup Flour* (* sift together) 

METHOD:
1. Place bananas & sugar in a bowl & mix until combined.
Add in egg & butter gradually while mixing.
Fold in dry ingredients gradually until well mixed.
2. Spoon into muffin cups/tin.
Bake 20 minutes at 180C.

2 comments:

DYatie said...

Kalau ad oven mmg nak jugak try buat. Huuu.

azieazah said...

Gebu nya muffin diaaaaa...!