Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, August 14, 2017

Pulut serunding untuk Emma

 Asalamualaikum dan salam isnin buat kawan2 semua... muga tak de la monday blues hari ni kan... dan semuga permulaan minggu ini dihiasi dengan keceriaan yang berpanjangan... tapi tidak buat kawan kak rose ni... suaminya sedang bertarung nyawa diunit rawatan koronari di hospital akibat serangan jantung yang berulang.. semuga diberikan kesembuhan buat suami mu Emma yang kini dah masuk hari kesembilan dan masih belum sedarkan diri setelah menjalani dua kali pembedahan dalam masa dua hari pertama admitted. semuga ada keajaiban untuk pak jali sembuh seperti sedia kala. Insya Allah.

 dan pulut serunding ni kak rose buat untuk bawak g sepital, temankan kawan kak rose ni menunggu suaminya dihospital...sejak hari jumaat lepas, kak rose pun macam dah berkampung kat hospital menemankan nya. dari pagi hingga lah malam baru lah kak rose balik, masa2 macam ni lah sebagai kawan rapat, jiran dan kami ni dah macam adik beradik perlu memberikan sokongan untuk Emma menghadapi dugaan ini.. semuga anak2 Emma yang juga seperti anak2 mama tabah menghadainya... jangan putus berdoa... surah An-Nisa' ayat 164 iaitu "Wakallamallahu musaa taklima" doa untuk menyedarkan orang dari koma, Insya Allah dengan izin Nya....

it has been nine days dan masih bergantung fully dengan life support... semuga ada kesembuhan nya, Insya Allah.

2 comments:

Nisa said...

Allahu, semoga diberikan shifa buat suaminya. It is very, very dangerous when it comes to heart. Jaga pemakanan ya kalian semua :3

http://panphila.blogspot.my

Phong Hong said...

Sedapnya, puult serunding Kak Rose. Semoga suami Emma kembali pulih. Kesian.