Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, June 19, 2017

Samperit coffee

 antara cookies yang kak rose buat untuk hari raya nanti... memang semerbak bau coffee tu masa membakarnya, menduga sungguh dibulan puasa ni! terima kasih MTQ Creations yang kongsikan resepinya... tapi resepi ni agak lembik, so kak rose tambah sedikit tepung untuk dapatkan munger yang yang cantik ni... tak de piping bag dan nozzle bintang, so kak rose guna acuan bunga rose ni jer.... banyak derhakkan resepi mak tok ni...mohon maaf banyak mt... hihi

Bahannya..
240gm butter (mt selalu pakai SCS salted atau Tatura salted)
80gm gula icing
1st esen vanilla
4 st coffee emulco (boleh guna capucino)
220gm tepung gandum cap rose
80gm tepung jagung
25gm serbuk badam
Hiasan
coklat cip dan almond nib


Cara...
Pukul butter dan gula icing hingga kembang
Masukkan esen vanila dan esen kopi pukul lagi hingga rata
Masukkan tepung andum..tepung jagung dan serbuk badam.Gaul rata
Masukkan  adunan kedlm piping bag..yg telah di pasang nozzle bintang.
Hiaskan dgn coklat cip dan almond nib
Bakar selama 10 min dgn suhu 150C.

3 comments:

adda syuhada said...

senang je resepinya..

Phong Hong said...

Rajin, Kak Rose. PH kalau kena buat piping, hmmm... hancur lebur lah cookies tu..

mtqcreations.blogspot.com said...

Hahah ..kelakor lah Rose....patutlah terbau sampai kerumah...