Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, January 12, 2015

Salam dari KK


pemandangan dari tingkat 11 hotel horizon....


Asalamualaikum dan selamat pagi dari negeri dibawah bayu. Kak rose sampai sini malam semalam around 7.30pm flight direct dari Penang airport. It's take about 2 hours n 45 minutes flight dan Alhamdullilah tak de perkara yang kurang disenangi....cuma ade beberapa kali isyarat tali pinggang dipasangkan sbb cuaca dan awan yg berkepul2.... bergegar sesekali flight... mulut tak berhenti berzikir semuga dipermudahkan perjalanan kami kesini...bila teringat awan dan flight QZ8501mmg sangat menakutkan. Syukur padamu ya Allah, memudahkan urusan kami.

Akan berada di Hotel Horizon Kota Kinabalu sehingga 21 Januari kerana mengikut en asben yg menghadiri kursus kat sini....tinggallah rumah baru kami kat Penang yg masih belum siap berkemas sepenuhnya.... masih banyak kotak2 yg belum di unpack dah kena g sini pulak....nak tinggal dirumah sorang2 dengan tempat yg kita belum biasa pun rasa takut jugak....so the best way, ikut je la...boleh ronda2 cuci mata kat sini instead of asik dengan kotak2 yg kena un pack tu... release tension kekdahnya!

14 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Kak rose dah pindah rupanya.. lama tak BW tu yg tak tau citer..
Elok juga tu kak rose.. release sikit dari tengok kotak2 tu kan.. jalan2 pulak negeri bawah bayu tu :)

Di Penang kak rose tinggal dimana kak..

Nooriah Abdullah said...

bestnya kakrose, ngelat nak kemas kotak ke ni hahaha, tkpe balik nnt double triple kemas toksah masak beli je, kalau nak maktok masak boleh gak suruh doremon anto

nasa mulia said...

pergi rilek2 dulu kak rose...balik baru sambung kemas umah...

Kak Rose said...

Dok dekat depan rumah p ramlee tu.

Kak Rose said...

Noor, kalaulah doraemon tu wujud...beres semua kerja!

Kak Rose said...

Nasa mulia, takut balik nnti laaaaaagi malas nak kemas!

adda syuhada said...

sy ritu g kk pun stay kt Horizon gk...sng jln kaki jer g makan kt pasar mlm..hihi

Nani said...

bestnya kak rose jln2..jauh lak tu, lama jugak tu..

Najib Ariyan said...

waaa jadi orang KK sampai 21 hb yer... kalau terserempak saya kat memana tu tegor2 lah yer...

tun_telani said...

malam2 mmg duk mkn fresh seafood la.. seafood kat KK mmg best!

Kak Rose said...

Adda...ya la pasar malam kat bawah tu jer.

Kak Rose said...

Nani,x pi mana lagi, cuma pusing keliling kat area hotel ni je.

Kak Rose said...

Najib, menumpang sekejap di KK.

Kak Rose said...

Tun, belum ade peluang lg..kat sebelah hotel ni ade seafood restaurant, nnti bolehlah mencuba.