masak yang mudah2 jer...
bahan A
bebola ikan
sedikit sawi hijau
kiub ayam maggi
Bahan B
bawang merah - di tumbuk
bawang putih
bebola ikan
sedikit sawi hijau
kiub ayam maggi
Bahan B
bawang merah - di tumbuk
bawang putih
serbuk lada putih
bawang goreng
hirisan cili padi
asam limau
bawang goreng
hirisan cili padi
asam limau
Cara-cara
potong bebola dan basuhkan
panaskan kuali, tumis bawang merah dan bawang putih yang telah di tumbuk
then masuk bebola ikan masuk air sedikit
then masukkan air secukupnt setelah beberapa ketika
masukkan serbuk perasa, kiub ayam, dan sayuran yang telah di potong kecil2.
then masukkan serbuk lada putih, bawang goreng dan hirisan cili.
hidangkan dengan taburan hirisan daun ketumbar.
panaskan kuali, tumis bawang merah dan bawang putih yang telah di tumbuk
then masuk bebola ikan masuk air sedikit
then masukkan air secukupnt setelah beberapa ketika
masukkan serbuk perasa, kiub ayam, dan sayuran yang telah di potong kecil2.
then masukkan serbuk lada putih, bawang goreng dan hirisan cili.
hidangkan dengan taburan hirisan daun ketumbar.
1 comment:
boleh kurus kalau hari2 makan camni haha
Post a Comment