Asalamaulaikum dan salam selasa..
yang ni dah lepas basuh dan toskan sebelum digaul dengan tepung bistari ... meh ler kak rose nak kongsikan yang kak rose dapat dari perkongsian di facebook.. teriam kasih ya tuan resepi asal tu..
Peria secukupnya...
Bahan salut:
tepung goreng serbaguna bistari perisa pedas
tepung goreng serbaguna bistari perasa original
sedikit tepung beras
** jumlah ketiga2 tepung ni agak2 jer, campurkan supaya nanti kerepek tak terlalu pedas dan masin.
Cara:
1. Ambil penyagat dan sagat buah peria yang telah dibuangkan isi dalamnya
2. basuh peria dan toskan, biar kering
3. masukkan peria kedalam bekas (kuantiti untuk sekali goreng), isi tepun dan tutup bekas tadi, goncangkan hingga tepung bersalut rata pada peria
4. panaskan minyak dengan banyak dan goreng terendam hingga garing
5. angkat dan toskan minyak dan biarkan sejuk, simpan dalamm bekas kedap udara untuk kekal rangup.
4 comments:
Wahhh best ni kak Rose.
Nak cari lah tepung bistari 😍
jordans
kevin durant shoes
air max 270
curry 6 shoes
balenciaga
supreme clothing
balenciaga
golden goose
balenciaga
cheap jordans
Mmg sedap..masak air letak garam bila mendidij letak peria yg d potong kacau & tutup api biarkan 5 mn .& bilas dgn air & tos & keringkan bawah kipas or tempat panas..so peria tu x la pahit sangat
Saya suka ada rasa pahit2 tu
Post a Comment