Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, June 15, 2019

Makan2 lepas raya..

Asalamualaikum dan salam hujung minggu buat semua..

lepas kisah rendang ketupat, kita ternak semula lemak yang hilang tak seberapa semasa puasa hari itu... sayang kan kalau hilang banyak2...😜 so cepat2 lah kita tambah balik.  ni kami makan pada hari raya kedua, sekembalinya dari kampung beraya bersama adik beradik semua...  lamb shank beriani untuk sianak mama... pebret sungguh lah dia dengan menu ni...

 en asben pulak nak makan yang simple2 jer... nasi goreng ayam dara, katanya. camner nak kisahkan ayam dara tu tak tahu lah... asal kenyang kira Alhamdulillah, tukang masak boleh berehat lagi setelah sebulan bersilat kat dapo.

 fish n chips untuk tukang masak ni.. suka dengan fillet yang crispy diluar dan juicy didalam tu... berapa lah agaknya calories yang masuk untuk satu hidangan ni kan. masa ni tak yah lah nak kira calories tu bagai, makan jer dengan angan2 lepas tu rajin2 lah ber brisk walk pepagi hari tu... tapi sampai la ni belum stat lagi. camner tu?

 dan the drinks untuk anak dan mama... satu lagi lambat pulak sampai, so bila dah makan memang tak de lah nak snap gambo lagi kan...

sangat pebret dengan soursop juice ni... pekat likat soooooo nice. tapi kena slurppp from the glass sebab dah strawless kat mana2... so pandai2 nak slurrrrppp tu... silap2 bermisai bibir dengan juice ni.. hihi

1 comment:

Warisan Petani said...

biasanya kalau buah durian belanda masak, memang buat air