Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, October 29, 2020

Fillet ayam panggang

bila tukang makan dah jemu makan nasik, dia nak lunch tanpa nasik so tukang masak pun buat lah dengan apa bahan yang ada dalam fridge... ayam isi ni memang selalu beli buat stok kalau2 nak guna senang dah ada kan.. pas tu dengan sayur yang ada cuma cauliflower dan potongkan timun jepun dan tomato... gorengkan fries, tabur sikit garam and lunch is ready. tak perlu sos pencicah dah!
untuk yang ni kak rose guna dua keping dada dan potongkan nipis2 untuk mudahkan serap all the bahan perapan dan jugak sekejap jer bakarnya dah masak. kak rose bakar atas koli ajaib jer, tak menyusah nak on kan oben bagai kan... sos perapan tu kak rose guna lebihan yang buat ayam panggan hari tu. saja buat banyak dan frozenkan... nak guna just defrost jer dan lumur pada fillet, dan kak rose perap dalam 2 jam gitu lah...
cauliflower ni pun kak rose gaulkan dengan bahan perapan dan bakar sekali dengan ayam tu.. sos dari ayam tu menambah sedap pada cauliflower ni
lunch simple dimple dah ready... tak de sos pun tak per, semuanya dah cukup sedap untuk tekak kami berdua... Alhamdulillah... masa ni tukang masak kena rajin sbb en asben masih on mc... kalau sorang duk rumah memang roti jer lah sepanjang hari kan 😜 kerajinan tak dek!
 

1 comment:

Amie said...

Terliur! Sedap sangat!