Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, December 4, 2017

Makan2 di chili's

 hari cuti, dapur pun cuti... tukang masak pun nak cuti jugak la kan...dapur yang kat luar lagi banyak menanti...kan. so meh la ikutkan anak bujang yang nak makan kat chili's ni... kalau ikut kak rose memang tak berapa nak kena dengan tekak ni... tapi ikutkan je la... so kami berarak ke chili's di empire subang untuk dinner malam maulidur rasul tu.... since kak rose masih nursing my batuk yang tak hilang2 tu, makan hot drink je yang boleh order... pilihan kak rose balck coffee je. memang black n pahit sungguh, dan since isi pun cuma setengah cup jer, so kak rose mintak tambahkan dengan air panas and 3 packs of gula... baru la sedap... habis satu cup beso tu!

 yang ni kak rose punya order.... crispy honey-chipotle chicken crispers. punyalah panjang nama menu ni... ada extra honey-chipotle dipping sauce tu... tapi yang dicurah atas ayam tu pun tak terabeskan... even jagung pun tak termakan! fries dan ayam anak dan en asben tolong abeskan... memang portion dia sangat besar, boleh kongsi untuk dua orang!

 ni pilihan en asben, prawn scampi pasta... nampak so bland jer kan... en asben pun tak terabeskan....

 chicken cajun pasta pilihan anak bujang... sedap jer tengok dia makan sampai habis!

tripple dipper... kombinasi of tiga pilihan appetizers... chicken crispers, signature wings dan southwestern eggrolls. chicken crispers tu mmg sedap, the eggrolls tu kulitnya dah a bit keras, mungkin sbb dah sejuk kot... tapi the chicken wing tu sauce dia terlalu masam to me lah... so dah tentu not to my liking. kesimpulannya... sekali ni jer la tekak jawa ni nak makan kat sini... tapi punyalah ramai pelanggan dia, sampai masa kami nak keluar tu ada lagi yang tengah menunggu meja kosong untuk nak dine kat situ! sedap lah kot pada depa kan. masing2 punya citarasa kan!

2 comments:

Nooriah Abdullah said...

alahai menggodanya kakrose, tertelan ayaq lioq lah

Kak Rose said...

Noor, nampak memang menggoda, tapi rasanya kalau mak tok masak lagi sedap ni!