Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, April 18, 2017

Asam kundang manissss

 Asam kundang di pengkalan feri Tak Bai, Thailand... nampak sangat fresh dan besar2 buahnya, walaupun namanya asam tapi langsung tak de rasa masam dah... manis n juicy sangat! selling at 200thb/kg memang sangat berbaloi2 kalau nak beli... bila kak rose post kat insta, ramai yang mintak tolong belikan... kawan kat JB kata kat sana rm40/kg???... maka berbondong2 lah membeli macam nak jual kat pasar lak...nasib baik tak kena cukai masa lalu kat kastam... hihi

 yang luruh ni pun sama jer harganya... tapi yang kat tengah tu selling at 140bht/kg sebab saiznya yang sedikit kecik... tapi rasanya tetap manis macam yang saix beso tu jugak...

kalau sapa2 ada  rasa termengidam buah asam kundang ni boleh lah g jenjalan ke negara seberang sana ya..

4 comments:

adda syuhada said...

sedapnyer...

Norzanah Johari said...

Di R&R menghala ke Kuantan, sekilo RM60

Norzanah Johari said...

Di R&R menghala ke Kuantan, sekilo RM60

Norasikin said...

Kat JB tak de la sampai puluh-puluh harganya. Belas-belas je kat perling