Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, September 7, 2010

Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya kak rose dan keluarga ucapkan buat semua kawan2 yang jauh dan dekat, yang sudi bertandang ke rumah kak rose yang x seberapa ni, kepada follower, yang sudi baca pot pet kak rose, yang sudi tinggal kan komen2 di shout box dan terutama sekali kepada sifu2 masak diluar sana yang sudi kongsi segala resepi dan petua untuk kak rose mencuba... almaklumlah dalam masa kita berpot pet di alam maya ni mungkin ada kata-kata yang mengguris hati dan kurang sedap didengar.... kepada semua..... SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN

Insyaallah kak rose akan memulakan perjalanan balik kg pada hari khamis sbb busu akan hanya sampai ke Shah Alam pada malamnya dan pagi tu barulah bertolak ke BP, raya ke dua balik Shah Alam dan kemas2 tukar beg untuk teruskan ke Kelantan pulak.... kami akan bermalam di Kuala Kangsar sebelum meneruskan perjalanan esok paginya melalui lebuhraya Grik... jauh perjalanan raya kami sekeluarga - SAlam - JB- SAlam - KB dan bila balik nanti akan bermalam di Alor Star sebelum hantar busu terus ke Kolej Matrikulasi Pendang. Semuga selamat perjalanan kami pergi dan balik. Amin

14 comments:

Anna Da Lady said...

Selamat Hari Raya. Moga selamat sampai ke destinasi

HALAMANKU said...

Selamat Hari Rayer Maaf Zahir Batin tuk Kak Ros sekeluarga... semoga dipermudahkan segala urusan.. Akak ermapun balik BP.. akak BP kat mana? kalu terluang jemput singgah umah he he..

Kak Rose said...

Anna, selamat hari raya jugak, tima kasih.

Kak Rose said...

Erma, sama2 selamat hari raya juga tuk erma sekeluarga, kak rose kat pt raja.

K.Nor said...

slmt hari raya k.rose
semoga selamat dlm perjalanan dan dlm cuti2 beraya.. :)

Kak Rose said...

Nor, selamat hari raya juga buat nor sekeluarga dan terima kasih ya.

ain said...

slmt hr raya utk kak rose sekeluarga dan maaf zahir batin. semoga perjalan kak rose sekelurga ke kpg dipermdhkan Allah.

Kak Rose said...

same to u ain dan tima kasih....

Uncle Lee said...

Hello Kak Rose, Salam Aidilfitri, I was loafing around looking for food and came across your this very nice blog.
I can see you have a Black belt in cakes and cooking.

May I have your permission to copy your food and dessert pics....
Serawa sagu nangka, tat bunga, gulai udang.
I really love them as you are an artist with food, and classy presentation.

Nak kena sign contract ke surat lawayer, or kena belanjar teh tarek? Ha ha ha.
Terima kaseh seribu in anticipation.
I will when I next post about Malay foods, will include yours, with of course credit to you.
I just posted about Malay food few days ago, pics taken from my Malay lady friends. "Malay Food I love".

Wishing you and family selamat hari raya, you keep a song in your heart, Lee.

Nur Ede said...

Salam Rose..

"Selamat Menyambut Hari Raya AidilFitri buat Rose sekeluarga" maaf zahir & batin dari dari saya dan keluarga...

Kak Rose said...

Uncle Lee, thanks for the compliments... actually I'm still learning from all the sifus aot there... and the recipes are from the sifu masak2 lah...I only used compact camera for the pic and glad u like it...
no need teh tarik la... only may be one fine day kalau I sampai ke Canada boleh bawak I g jalan2 ke Niagara Falls?... mimpi ke I ni????

Kak Rose said...

Nur Eda, sama2... semuga kita semua mendapat keberkatan dihari mulia ini...

♥LOVE2COOK♥ said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat KakRose sefamili ya!!! Have a safe n fun Raya!!! :D

Kak Rose said...

Love, same to u n tq. mana pegi lama menghilang ni?