Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, December 9, 2009

Tragedi

tragedi malam semalam.....rasa tak selesa dan dada rasa macam sakit but very mild.... actually x lah sakit sangat cuma rasa menggangu je.....pk pk nak g doktor tak? tapi kan langkawi ni mana ada klinik 24 jam..... masa tuh baru pukul 10 malam.....g ke klinik perdana d pekan tu....selalunyer dia tutup jam 11.00 malam....tapi bila kak rose sampai situ.....dan tertutup rapat pintunyer...... x de pilihan lain melainkan g hospital..... 2nd taim kak rose mendapatkan rawatan d hospital kerajaan.... (yang 1st dulu tu buat mamogram tapi d bahagian lain)......setelah lama menunggu jumpalah doktor.....wanita dari Myanmar.....baru 4 1/2 bulan bertugas d sini....dia punya english.... huh! macam manalah dia communicate dengan patients agaknya.... yang kebanyakkannya adalah orang melayu dari kampung yang x tau berbahasa inggeris....dan dia x fluent either malay or english.....rojak sangat2.....dia nak tanya adakah kak rose sweating.....dia minta malay nurse tu tolong translate.....nurse tu kata menggigil.....dan dia pun tanya you menggigil tak?.....I tanya dia balik do u mean sweating? oh yes sweating!..... my goodness..... kalaulah kak rose x dengar dia punya conversation... maunyer dia bagi kak rose salah ubat.....instead of berpeluh dia tanya menggigil? akhirnya kak rose jadi interpreter sekejap.... tolong translate untuk dia masa attend pesakit kena gigit ulat gonggok......uh... femes lah kak rose tengah malam tu......cumanyer kerana kak rose kena flux.....(betulke spelling nyer?) some sort of gastric..... adoiiiii.....


ubat nyer..... jangan lupa makan ya

pssstttt.... jumaat pulak ada appoinment ngan doktor pakar jantung di Kedah Medical Centre, Alor Star.....buat follow-up setahun sekali.....so.... esok kak rose akan ke AS..... alor star je...... bye, bye.....


1 comment:

Anonymous said...

If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.