Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, November 12, 2022

Masak lemak pucuk ubi + udang


 

Bahan-bahan:
10-20 ekor udang
2 genggam pucuk ubi(dicelur)
1 inci kunyit hidup
1 kotak kecil santan
8 biji cili padi
2 batang serai diketuk
1 keping asam keping
Gula garam secukup rasa

Cara Penyediaan:

  1. Tumbuk kunyit hidup dan cili padi hingga halus.
  2. Satukan bahan tumbuk di dalam periuk dan masukkan santan, asam keping dan serai.
  3. Masak hingga mendidih, kacau selalu. Kemudian, masukkan udang dan pucuk ubi.
  4. Perasakan gula garam.
  5. Siap untuk dihidangkan.

1 comment:

kontendewasa said...

#kontendewasa #kontendewasalol #kontendewasaxxi #kontendewasa13 #bokepindo #bokepjepang