serving suggesion, 4 keping jer.
tapi dengan segala neka dalam pinggan tu pun masih x kenyang. camner ni?
tapi dengan segala neka dalam pinggan tu pun masih x kenyang. camner ni?
dan sebelum ngap tu nak jugak hias cantik2 dalam pinggan kan.... sebelum goreng tu mmg dah terpandang kat plastik bungkusan tempura ni.... dan beranganlah nak jadi macam master chef yg jauh panggang dari api.... x salah kan berangan.... dan angan2 tu kalaulah ada semua bahan pasti boleh jadi yg macam dalam gambar plastik bungkusan tu.... tp..... berangan je la.... dengan sayur apa yang ada dalam simpanan, terjadilah apa yg dalam pinggan lunch kak rose ari ni....tp bila makan macam ada yg terkureng..... sos cili je mmg x cukup, so tambah cicah dengan mayonis. lagi umphhhh!!!!.... tp x dan nak amik gambo lah sbb dah ngap separuh jalan!
plastik bungkusan tempura marina ni lah yg jadi inspirasi.... walaupun bahan x cukup.... letak je mana yang ada!
Serupa tapi tak sama. tahniah.
ReplyDeletesalam kak rose...alaaa lebih kurang dah tu, yg penting sedapppp...
ReplyDeletejanji kenyang..hihihi
ReplyDeletekak, sijibiiiiiiiiiiiiiik...jadi jadi ar...:)....
ReplyDeletecantik, tina bab deco mmg fail =)
ReplyDeletekalau tun mmg x kenyang niii.. hehe... nk order 2 pinggan! hihi
ReplyDeleteHahahha..ok apa! Dah sebijik mcm gambar tu ha kak Rose...tengok pun dah rasa kenyang nih... :))
ReplyDeletehaaa nampak best jer..nyum3...
ReplyDeleteSama, angan2 je nak sama.... tp bahan x dak!
ReplyDeleteLiza, betul tu, yg penting sedap.... tp x kenyang!
ReplyDeletefaa.rosli... 2 pinggan baru kenyang.... banyak betul nak isi perut ni!
ReplyDeleteAyu, meh makan sama2... tempura banyak lg ni!
ReplyDeleteTina, kak rose copy orang punya boleh la....
ReplyDeletetun, kak rose pun kena makan double the size baru leh kenyang!
ReplyDeleteUmmi, yg tengok kenyang tp yg makan kena amik dua pinggan baru puas!
ReplyDeletesarah, mmg nyum2... cicah cili sos n mayonis. best!
ReplyDeletemenarik tu kak...jadi master chef utk suami pun dh kira hebat dh kan kak rose:)
ReplyDeleteHe he...kak rose...pas ni leh masuk master chef pulak ...cek sokong 100%.....:)
ReplyDelete1st tengok kot kat hotel mana..bawa kerse ke bawah,,,wah,,hehe..tergelak suri..hehe kalau dah nak camtu,,,
ReplyDeletebetul tu nieza, master chef kat rumah jadila kan... he he he
ReplyDeletecik cek, master chef untuk keluarga boleh la...
ReplyDeletesuri, tipah tetipu ya?... hotel kat dapo sendirik jer!
ReplyDeleteKak Rose..benda2 macam ni kena tanya Ezani....tenguk cara dia susun carrot cakenya dalam blog dia...
ReplyDeletePat, look at her presentation of carrot cake for the master chef audition, dah nampak gaya seorang pemenang!
ReplyDeleteberangan la kak rose nak jadi macam dia tu.... beyond reach!
Kalu saya, tempura ni goreng sampai setengah bungkus baru cukup. Tak sempat hias pun, hidang terus lenyap! hehehehe
ReplyDeleteazie, dia kata 4 keping je per serving... kena kat kat rose maunya ganda 3 baru kenyang!
ReplyDelete