Tuesday, January 10, 2012

Nak buat cam gambar tu jugak.....

salam dan selamat tengahari semua.... lunch ari ni dengan tempura jer.... kalau kes malas nak masak tapi nak makan, kenalah jugak merajinkan diri. kodek2 dalam fridge apa yg boleh disantap untuk mengisi perut.... stok tempura ni mmg selalu ada dalam fridge tinggal nak goreng jer.... rebus jagung dan belen air rebusan tu untuk celurkan brokoli dan carrot tu...... potongkan timun jepun, dah siap.... tomato cherry je yg ada dalam stok, so x letak la.

serving suggesion, 4 keping jer.
tapi dengan segala neka dalam pinggan tu pun masih x kenyang. camner ni?

dan sebelum ngap tu nak jugak hias cantik2 dalam pinggan kan.... sebelum goreng tu mmg dah terpandang kat plastik bungkusan tempura ni.... dan beranganlah nak jadi macam master chef yg jauh panggang dari api.... x salah kan berangan.... dan angan2 tu kalaulah ada semua bahan pasti boleh jadi yg macam dalam gambar plastik bungkusan tu.... tp..... berangan je la.... dengan sayur apa yang ada dalam simpanan, terjadilah apa yg dalam pinggan lunch kak rose ari ni....tp bila makan macam ada yg terkureng..... sos cili je mmg x cukup, so tambah cicah dengan mayonis. lagi umphhhh!!!!.... tp x dan nak amik gambo lah sbb dah ngap separuh jalan!

plastik bungkusan tempura marina ni lah yg jadi inspirasi.... walaupun bahan x cukup.... letak je mana yang ada!

26 comments:

  1. Serupa tapi tak sama. tahniah.

    ReplyDelete
  2. salam kak rose...alaaa lebih kurang dah tu, yg penting sedapppp...

    ReplyDelete
  3. kak, sijibiiiiiiiiiiiiiik...jadi jadi ar...:)....

    ReplyDelete
  4. cantik, tina bab deco mmg fail =)

    ReplyDelete
  5. kalau tun mmg x kenyang niii.. hehe... nk order 2 pinggan! hihi

    ReplyDelete
  6. Hahahha..ok apa! Dah sebijik mcm gambar tu ha kak Rose...tengok pun dah rasa kenyang nih... :))

    ReplyDelete
  7. haaa nampak best jer..nyum3...

    ReplyDelete
  8. Sama, angan2 je nak sama.... tp bahan x dak!

    ReplyDelete
  9. Liza, betul tu, yg penting sedap.... tp x kenyang!

    ReplyDelete
  10. faa.rosli... 2 pinggan baru kenyang.... banyak betul nak isi perut ni!

    ReplyDelete
  11. Ayu, meh makan sama2... tempura banyak lg ni!

    ReplyDelete
  12. Tina, kak rose copy orang punya boleh la....

    ReplyDelete
  13. tun, kak rose pun kena makan double the size baru leh kenyang!

    ReplyDelete
  14. Ummi, yg tengok kenyang tp yg makan kena amik dua pinggan baru puas!

    ReplyDelete
  15. sarah, mmg nyum2... cicah cili sos n mayonis. best!

    ReplyDelete
  16. menarik tu kak...jadi master chef utk suami pun dh kira hebat dh kan kak rose:)

    ReplyDelete
  17. He he...kak rose...pas ni leh masuk master chef pulak ...cek sokong 100%.....:)

    ReplyDelete
  18. 1st tengok kot kat hotel mana..bawa kerse ke bawah,,,wah,,hehe..tergelak suri..hehe kalau dah nak camtu,,,

    ReplyDelete
  19. betul tu nieza, master chef kat rumah jadila kan... he he he

    ReplyDelete
  20. cik cek, master chef untuk keluarga boleh la...

    ReplyDelete
  21. suri, tipah tetipu ya?... hotel kat dapo sendirik jer!

    ReplyDelete
  22. Kak Rose..benda2 macam ni kena tanya Ezani....tenguk cara dia susun carrot cakenya dalam blog dia...

    ReplyDelete
  23. Pat, look at her presentation of carrot cake for the master chef audition, dah nampak gaya seorang pemenang!

    berangan la kak rose nak jadi macam dia tu.... beyond reach!

    ReplyDelete
  24. Kalu saya, tempura ni goreng sampai setengah bungkus baru cukup. Tak sempat hias pun, hidang terus lenyap! hehehehe

    ReplyDelete
  25. azie, dia kata 4 keping je per serving... kena kat kat rose maunya ganda 3 baru kenyang!

    ReplyDelete