Bahan-bahan
- 2 cwn tepung gandum*
- 2 sudu makan serbuk koko*
- 1 sudu teh soda bikarbonat*
- 1 sudu teh baking powder* semua bahan diayak bersama
- 1 sudu teh garam
- 1 cwn pisang emas yang dilecek
- 1 cwn minyak masak
- 1 1/2 cawan gula perang
- 2 biji telur (dipukul)
- 1)Panaskan kukusan. 2) Masukkan bahan yang telah diayak ke dalam mangkuk. 3) Masukkan bahanbahan yang tidak diayak ke dalam adunan tadi. Gaul sebati. 4) Masukkan dalam acuan kecil atau loyang. 5) Kukus selama ½ jam atau sehingga masak.
- pastikan air kukusan tidak jatuh ke dalam loyang semasa mengukus.
Kak Rose...
ReplyDeleteNak apam pisang....lama tak makan dah...:D
cik cek, he he baru ari tu buat apam cekelat, yg tambah pisang pulak... tp ttp sedap!
ReplyDeletesedapnya...dah biasa makam apam pisang
ReplyDeletedah follow jom follow back
Wahhhhh... geram rasa nak ngap seketul seketul masuk mulut!
ReplyDeleteQhaifa, apam ni lain sket sbb ada cekelat + pisang tu... jd sangat sedap!
ReplyDeletedah follow lama dah.
azie, amik la.... diskrin je tau!
ReplyDelete