Sunday, December 3, 2023

Makan megi jeee

bermalas malasan di hujung minggu... malas nak keluar makan dan malas juga nak bersilat didapo. ade megi kita buat lah apa yang paling mudah dan cepat jer dapat makan. tapi actually tak jugak cepat macam motto megi tu yang cepat dimasak tapi memang sedap lah dapat makan megi panas panas gitu. nak siapkan mak nenek rencah tu pun amik masa gak kan... bila semua dah sedia memang cepat jer lah nak masaknya..
memula kak rose celurkan megi tu dulu dan tapis buang airnya. lepas tu tumiskan bawang putih dan bawang merah, udang dan juga fish cake, tambahkan air secukupnya. biarkan mendidih dan masukkan kiub pati ayam baru lah masuk kan mee yang dah dicelor tadi, pecahkan telor dan last sekali masukkan sayur. tarrrraaaa... siap dah
2 bungkus mee megi minus the perisa untuk kami berdua. bila dah masuk segala dayang dayang tu jadi sekuali lah pulaknya. memang tak boleh lah nak habiskannya. so cik tong pun dapat jugak lah jadinya 🙏🙏
 

No comments:

Post a Comment