Saturday, April 9, 2022

Iftar #6 ikan kembong masak asam pedas

tu dia, sekuali ikan kembung masak adam pedas yang tak berapa pedas...nampak banyak kan, tapi actually ikan tu tiga ekoq jaa.. sayur bende yang banyak nya. memang kak rose masak sikit2 jer, maklumlah kami berdua jer dan untuk sekali makan terus habis, senang nak kemas dan tak de leftover nak simpan2 kan... senang keja gitu!
since sayur dah ada dalam masak asam tu, so kak rose cuma goreng rangup terung ni. sejak dapat resepi kat fb, eh sedap pulak la terung panjang buat cenggini. meratah pun sedap tau. yang ni kak rose goreng celup dalam tepung bistari jer, makan panas2 rangup krup krap.
kuih cara berlauk untu k berbuka... en asben asik nak mkaan kuih2 yang savory dan masin2 katanya... so belum ada chan nak makan kuih yang manis2 lah.. ikut jer lah menu yang dia nak makan, memudahkan kerj akita pun ya jugak kan..
belimbing madu gaul dengan asam pak chu ni memang sedpa sangat lah. manis dan juicy gitu. begini lah bila membeli stok untuk seminggu, so buah itu jugak lah berulang2 makan selagi ada stok...kena bagi ruang dalam fridge dulu baru beli yang lain lah. Alhamdulillah hari ni dah seminggu dah kita berpuasa..
 

No comments:

Post a Comment