Wednesday, April 14, 2021

Iftar #1 Sup ikan jenahak

 Asalamualaikum, salam Ramadhan dan selamat berpuasa kepada semua..

Dan Alhamdulillah, sempurna sudah hari pertama berpuasa ditahun 1442 hijrah ni


macam tetiba terpaksa rajin masa bulan puasa ni kan.. sememangnya begitulah.. lebih baik yang kita masak sendiri untuk hidangan berbuka. so ini lah hidangan berbuka kami semalam.. simple2 jer, yang penting buah tu kena lah ada kan..kurma syabil empire untuk tambahan kepada kurma frozen yang kak rose beli ari tu
buah mangga susu yang masih a bit crunchy, walaupun dah masak elok.. soooo sweet lah rasanya.
mangga susu yang dah ripe, sangat manissss, tembikai dan juga pear hijau, x habis pun makan so sambung hingga ke sahur pulak.
1st day berbuka dengan kuih permintaan si anak yang nak makan kuih cara, ikutkan jer lah
kacang panjang goreng bercili bersam udang... tak pedas pun. boleh ratah gitu jer..
sup ikan jenahak... seekor terus kak rose buat ni.. sekali untuk lauk orang berpantang yang lain pun tumpang sekaki lah. sebenarnya tak rajin nak masak banyak2 jenis, tu yang sekali harung jer. dan puasa raya kali ni memang sangat bermakna buat kami bila menerima kehadiran cucu pertama seminggu sebelum berpuasa.. Alhamdulillah dengan rezeki dan nikmat yang Allah berikan.. semuga kami terus sihat untuk menjaga amanah Allah ini. Aamiin
 

No comments:

Post a Comment